Search This Blog

Thursday, August 11, 2011

hemmm....

rasenye, dah lama tak berbicara.. hemm.. x lama lagi dah nak raya.. tinggal seminggu 3 hari sahaja.. indah nya kalau dapat beraya dengan semua sanak saudara... pasti gembira tak terhingga.. waktu yang berlalu, tak akan berhenti walau seketika.. teringin rasa nya menulis perkara yang di rasa..

time bulan puasa ni.. berbuka dengan 'Ex teman wanita' saya.. hem.. alhamdullilah kami dah berkawan semula.. dah tak ada nak perang aja.. hemm. sekarang ngah menunggu waktu untuk pulang.. lambat nye masa berlalu... kol 11 pon belum lagi.. hihhi... so ingat nak menulis sampai tak tau nak tulis ape..

kesakitan hati dah di lepaskan.. sekarang masih belajar untuk jadi diri sendiri.. redha pada Illahi kerna dah mencipta ku ke bumi.. mengizinkan kita untuk menghiyasi bumi.. hemmm.. bayang-bayang dalam diri.. itu lah diri aku sebenarnya.. semua personalty asal aku ada dalam bayang-bayang aku sendiri...

nak di kongsikan satu rahsia.. hakikat manusia mampu mengawal minda mereka.. kunci nya terdapat pada AL-QURAN sendiri.. dimana setelah sye perhatikan sendiri.. Al-Quran dapat membantu menguatkan ingatan kita.. selain itu.. cara perbuatan islam yang diantaranya menggunakan ayat-ayat suci ini telah menguatkan lagi bahawa jika kita mahu mengawal minda kita.. kita perlu menghafal ayat-ayat dan memahami maksudnya sekali.. Al-Quran adalah sumber ilmu yang tiada batasnya.. walau pun kandungan nya kekal.. tetapi setiap barisan ayat boleh dirungkaikan jika seseorang itu memahami maksud surah-surah suci yang terkandung dalam Al-Quran...

selain itu.. manusia diberi kelebihan dimana pada dasar nya.. mampu menundukkan sendiri makhluk lain.. akan tetapi.. sifat manusia yang sentiasa tidak puas dengan apa yang dimiliki mereka dan sentiasa ingin menjatuhkan musuh atau kawan mereka sendiri menyebab kan diri mereka mudah di hasut atau di rasuk oleh makhluk lain.. sifat manusia adalah solid atau pepejal dimana pada asal nya manusia pertama dicipta melalui tanah dari pelbagai jenis dan dari pelbagai tempat.. manakala sifat makhluk gahib pula adalah dari api, asap, angin, dan jenis-jenis yang mampu memasuki jasad seseorang manusia.No comments:

Post a Comment